Zoutkamperril, 7-5-2020

Stropersplaat

We zijn nog steeds in vrijwillige quarantaine. De regering versoepelt de maatregelen wel wat per maandag 11 mei. De basisschool gaat met halve klassen weer open en de kapper mag ook weer beginnen. De kans op een tweede golf corona-besmettingen blijft aanwezig.

Voor ons, hier midden in de natuur, is het alsof er buiten de Lauwersmar om, er zich een slechte science fiction film afspeelt. Via radio en tv komen de woorden handen-wassen, lock-down, ic-bedden en anderhalvemeter-economie bij ons binnen. De cijfers van ziekenhuisopnames zijn extreem hoog en het dodenaantal is nauwelijks te bevatten. Wereldwijd over de 250.000 en in Nederland meer dan 5000, met de opmerking van het RIVM dat dit cijfer nog verhoogd moet worden met de sterfgevallen waarbij niet officieel op corona is getest.

Voor ons is het hier op 'ús mar', vergeleken met alle landrotten, een peulenschil om afstand te houden. Als het te druk wordt aan de steigers, kiezen we een Marrekrite boei uit of zoeken een mooie ankerplaats op. Bestelde boodschappen worden afgeleverd in de haven. Het kost geen enkele moeite om deze vrijwillige quarantaine vol te houden.

Geen opmerkingen: