Snits, 7-7-2020

Aldskou

Juli is nat en winderig begonnen. Gelukkig hebben we niet alles, windstoten van 9 Beaufort, heftige onweersbuien en wateroverlast, gekregen wat weerman Piet uit Harns had voorspeld. Maar het was toch lekker liggen aan de Marrekrite steigers van de Rengerspôle.

We scharrelen een beetje rond in de buurt van Jirnsum. Onze motor heeft wat lekkerij in het interne koelsysteem. Omdat het na elke trip bijvullen snel verveeld en ook wat ongerust maakt over de vraag waar dat water met antivries toch blijft, heeft de monteur van Jachtservice Smid er even naar gekeken. Er moet een nieuw buffertankje op. Zij bestellen het, wij halen het met de fiets op vanaf Aldskou en Cees zet het er weer op.

Vandaag proef gevaren. De motor loopt goed en het koelwaterpeil is niet gezakt. Wij blij! Maar dan blijft het scherm van onze Raymarine C80 navigatieplotter zwart. Potverdorie zitten we dit jaar op zo'n keerpunt dat verscheidene onderdelen aan boord het begeven nadat ze zo'n 15 jaar gebruikt zijn? Daarom liggen we nu in Snits. Daar kunnen we morgenvroeg bij Jachtservice Rimare terecht. Gaan ze kijken of onze plotter nog te repareren is of dat er een nieuwe gekocht moet worden.

Waar we dit jaar naar toe varen weten we nog niet. Hopelijk gaan de bezoeken aan jachtservice-bedrijven niet bepalen waar we terecht komen. Dan laten we toch liever onze koers bepalen door het weerbericht van Piet.

Geen opmerkingen: