Dokkumerdjip, 2-4-2020

Dokkumer Nije Silen

We gaan met vakantie. In werkelijkheid gaan we in vrijwillige quarantaine op het Lauwersmeer, maar vakantie klinkt een stuk vrolijker.

Het coronavirus rukt op! Op dit moment is het verboden om met meerdere personen bij elkaar te komen, moeten we 1,5 mtr afstand tot elkaar houden, wordt thuiswerken aanbevolen en is reizen af te raden. Sommige mensen krijgen slechts lichte klachten, anderen een ernstige dubbele longontsteking of overlijden er zelfs aan. Om te voorkomen dat heel veel mensen tegelijk in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, heeft onze regering op 17 maart deze ingrijpende maatregelen bekend gemaakt. Afgelopen dinsdag, 31 maart, zijn alle restricties nog eens verlengd tot en met 28 april.

Bruggen draaien winteropeningen of zijn helemaal gesloten. Toiletgebouwen in de jachthavens zijn dicht en op de eilanden zijn boten met toeristen niet welkom. Sommige van de ons omringende landen hebben pleziervaart helemaal verboden.

Om besmetting te voorkomen, hebben wij de haven verlaten en zoeken we op 'ús Lauwersmar' plekken op met zo weinig mogelijk mensen. Om van deze sombere tijd toch nog iets te maken, is de lijst met 'klusjes die we altijd al eens wilden doen' te voorschijn gehaald en willen we op het meer alle aanleg- en ankerplaatsen bezoeken en in kaart brengen.

We houden op internet en televisie de toestand in de wereld en via whatsapp-videobellen de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen in de gaten.

Geen opmerkingen: