Dokkumer Nije Silen, 8-12-2020

Dokkumer Nije Silen

Vandaag een nieuwe persconferentie van de regering. We moeten met z'n allen beter ons best doen, de besmettingen lopen langzaam weer op. Alle regels blijven gehandhaafd. Knalvuurwerk blijft verboden, omdat de ziekenhuisopnames nog steeds zo hoog zijn, kunnen ze er daar geen vuurwerkslachtoffers meer bij hebben.

Uit de geregistreerde cijfers blijkt dat er nu zo'n 10.000 mensen in Nederland aan het virus zijn overleden. Het geschatte aantal, door niet geteste overlijdens-gevallen, ligt 30 tot 50 % hoger. Het vaccinatieprogramma zal vermoedelijk januari 2021 op gang komen, maar nog wel mondjesmaat en kan wel tot na de zomer duren.

Hier aan boord gaat het leven, met een paar aanpassingen, zijn gewone gangetje. We vragen niemand meer binnen en bieden op droge dagen koffie aan buiten in de kuip. Sinterklaas hebben we met zijn beiden gevierd, na een hulpsinterklazen-rondje langs stoepen van kleinkinderen. Cees is twee weken terug 70 geworden. Volgens de regering, zelf vindt hij van niet, hoort hij nu bij de 'kwetsbare' ouderen Dat wordt dus extra Corona-proof leven de komende weken.

Geen opmerkingen: