De Pomp, 26-5-2021

Dokkumer Nije Silen

We zijn weer onderweg. Waar naar toe weten we nog niet, maar het wordt zeker een bestemming binnen Nederland. Het buitenland wordt voor het tweede jaar op een rij overgeslagen wegens Corona. Op Facebook volgen we de discussie of de ons omringende landen wel of niet open zijn voor Nederlanders. Op dit moment nog niet, maar de één zegt dat het er aan komt, de ander zegt dat er niet gecontroleerd wordt en weer anderen vervangen hun nationale vlag door eentje uit het gastland. Ze doen maar.

Hier aan boord moeten de zeilen nog worden uitgepakt, het nieuwe anker moet op een andere manier worden bevestigd en binnen moeten verscheidene dingen slingervast gezet worden. Cees moet nog een keer terug naar de haven om bij de keuring van de gasinstallatie op de 'Tréwes' te zijn. 

Wij wachten nog een week op de tweede vaccinatie en dan gaan we knuffelbestendig de verjaardag van onze dochter vieren. Daarna gaan we varend met de boot, een rondje visites, die al anderhalf jaar wegens quarantaine zijn blijven wachten, doen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goede vaart gewenst, het weer wordt een stuk beter. Dan is het in Nederland ook prachtig. Onze aankoop is niet doorgegaan, te veel osmose. Dus voorlopig maar in de tuin.

Groet uit Bronneger

Cees en Anneke Boonstra zei

Jammer dat de aankoop niet door is gegaan. Gelukkig zijn er deze zomer genoeg mensen die, nu ze weer naar vakantieoorden kunnen vliegen, hun impuls-aankoop van vorig jaar weer te koop zetten. Dus hopen we jullie toch, één van deze maanden, ergens aan het water te treffen.

Groetjes vanaf een warme Lauwersmar