Blocq van Kuffeler, 3-7-2021

Enkhuizen

Helemaal nat geregend gaan we in de Compagnieshaven van Enkhuizen voor anker. Het is er niet druk. We steken royaal ketting en in de luwte van de bomen heeft onze Antje C alle ruimte om alle kanten op te draaien. De regenbuien vinden Enkhuizen ook een mooie plek om te blijven, ze houden het pas na twee nachten voor gezien. Hoogste tijd om maar weer eens verder te varen.

Cees haalt het anker op. Vreemd, er zit een extra touw aan vast. Het lukt gelukkig snel om de knopen er uit te halen, maar wat nu. Terug laten zakken is natuurlijk geen optie. De laatste keer dat we wat in de schroef hadden zit nog vers in ons geheugen en dat gunnen we een ander zeker niet. Dus begint Cees te trekken en stel ik de wasemmer beschikbaar. Vies touw in stinkende modder met op het einde een anker. Nou, anker? Het is wel een kleintje, een baby-ankertje. Handen en boot onder de modder.

Door naar de Marker Wadden. De vrijwilliger van Natuurmonumenten wijst ons een box aan. Daar zijn we niet zo blij mee. Onze preekstoel is voor zo hoog dat het een heel geklauter is om langs die weg op de steiger te komen. Of we alstublieft aan de langssteiger mogen liggen. Dat kan en volgens de inschattingen moet het kunnen tussen een motorboot en een zeilschouw. Het kan net, op de stok van de vlaggende achterbuurman na. De luxe vlaggenstok met een gouden knop op het einde zegt krak. We trekken de portemonnee, maar de motorbootkapitein vindt dat onzin. Alleen de onderste 7 cm zijn er afgebroken, dat kan die stok wel missen. Gezamenlijk maken we de schade weer in orde en kan de vlag terug naar waar hij hoort. Voor de zekerheid zegt de eigenaar er nog wel even bij dat hij morgen wel als eerste vertrekt.

Geen opmerkingen: