Koarnwertersân, 15-9-2021

Starum

Nu we nauwelijks meer zeilen en op de motor varen, zijn we een echte bejaardenboot geworden. Dat kan zo niet langer, het gaat enorm vervelen. Daarom gooien we onze herfstplannen om en gaan terug naar Dokkumer Nije Silen. Gaan we nog een paar weekjes op weg met onze caravan Flipper.

Eerst vieren we nog verjaardagen in De Gerdyk en Snits. Meren af aan een steiger die door 'heren op kantoor' verboden is en op de lijst staat om te worden afgebroken. De steiger is nog in goede conditie en waarom ie weg moet, ontgaat ons even. Met de vuilniszak-truc wordt het verbodsbord tijdelijk onzichtbaar gemaakt. Zo liggen we als een vorst en slapen vredig als zoete lammetjes.

Omdat de spoorbrug in het Van Harinxmakanaal langdurig is gestremd door een niet goed werkende draai-inrichting, moeten we over het Iselmar en Harns terug. Door een hele mooie ruime wind zijn we vandaag met een vaart van meer dan 6 mijl hier op Koarnwertersân aangekomen. Grootzeil, grote fok en kleine fok er op. Wel de motor stationair in 't werk er bij, want dan draaien schroef en schroefas gesmeerd mee. Dus varen we nu motorsailend, wat toch iets minder bejaardenboot-achtig is.

Geen opmerkingen: