Dokkumer Nije Silen, 15-1-2014

Dokkumer Nije Silen

We zijn druk bezig met onze twee goede voornemens. Met de eerste, de boot binnenin helemaal langs lopen, zijn we nu tot de keuken gekomen. Hier en daar een verfje, beetje bijlakken, de kleine klusjes van een los schroefje of een kapot lampje, weggooien van die nuttige keukenhulpjes die je nooit gebruikt, schoonmaken en poetsen. Zelfs de kachel, hij kan overdag best een paar uren uit bij deze wintertemperaturen van tien graden boven nul, wordt van binnen en buiten onder handen genomen.

Ook aan het tweede voornemen, nieuwe back-up’s van de site maken, wordt hard gewerkt. Toen alle opgeslagen foto’s afgelopen zomer verdwenen waren bij het crashen van onze externe schijf, bleven alleen de foto’s op de site’s over. Helaas is de kwaliteit, minder mb’s, niet zo goed als het origineel, maar beter iets dan niets. Het vreet tijd. Foto downloaden, tekst van de site erbij zetten, opslaan op een nieuwe externe schijf en voor de zekerheid nog een keer overschrijven naar een tweede memorie-hd-schijf. We zijn al een keer alles kwijt geraakt, dat zal ons niet weer gebeuren. De kans dat twee externe schijven tegelijk crashen is heel klein, alhoewel de computer altijd de baas blijft en doet wat ie wil.

Bij de belastingdienst is dat precies zo. In een nieuwe poging om teruggave van een toeslag te krijgen, klinkt al tegenstrijdig dat terug en toeslag, bel ik met de belastingdienst. Graag ontvangen we een formulier, zo ééntje van papier die je per enveloppe kunt versturen, om de teruggave aan te vragen. Doen we de kopieën van onze inschrijving in de Gemeente Kollumerland er, als bewijs van ons bestaan, bij. “Natuurlijk mevrouw bij uitzonderingen kan dat nog steeds op de ouderwetse manier, naam?” “O jee, ik zie op de computer dat U niet geregistreerd staat in een gemeente, dan mag ik U geen formulier toesturen!”

We houden de moed er in, daarom bel ik nu juist om het adres door te geven. Leg uit dat de gegevens in hun computer niet kloppen, gecontroleerd bij Kollumerland, komen zo niet verder, willen het nu schriftelijk doen, hebben deze week over de post nog een aanslag voor inkomstenbelasting ontvangen en ook correspondentie over de motorrijtuigenbelasting en ook allebei betaald. “Nee, zo werkt dat niet, daar kijken we niet naar. Als mijn scherm hier bij de belastingdienst zegt niet geregistreerd, kan U elk adres doorgeven dat U wilt, U krijgt geen aanvraagformulier!” We hebben er een derde voornemen bij, de computer zal dit niet winnen!

Geen opmerkingen: