Tarifa, Spanje, 20-3-2015

Cádiz, Spanje

Vanmorgen vroeg opgestaan, we gaan de zonsverduistering zien. Ben je helemaal naar het zuiden van Spanje, volgens de reclame schijnt de zon hier altijd mits er geen zonsverduistering is natuurlijk, gekomen en is het bewolkt en nog mistig bovendien. Helemaal niks te zien. Het is hier trouwens de laatste vier dagen al Hollands weer. Laaghangende bewolking, meer hier dan daar een bui en een zon die maar niet door de wolken heen kan dringen.

Met slecht zicht en de ruitenwissers geregeld op hun snelste stand zijn we van El Puerto de Santa Maria naar camping Valdevaqueros aan het strand in de buurt van Tarifa gereden. De staanplaatsen zijn zo nat, dat er alleen op gravel gekampeerd kan worden. Wij manoeuvreren Flipper met één wiel op de weg en de andere in het moddergras, caravan-opstapje op de weg. Passanten stappen netjes uit, laten zich nat regenen om ons trapje even opzij te zetten en plaatsen het ook weer netjes terug voor onze deur.

Terwijl ik dit schrijf, doet de regen er nog een schepje bovenop. Hoosbuien komen over ons heen. We stonden naast een kleine beek, een rio-tje, maar nu er zo veel water van de berg achter ons moet worden afgevoerd, is ie veranderd in een Rio. In de caravan horen we het kabaal van stromend water en het gekletter van de stenen die er in liggen. Vannacht zal slapen moeilijk worden, of het groot geworden rio-tje houdt ons wakker, of je hoort de regen met hagelsteenkracht op Flipper zijn dak smakken. We willen de Spaanse zon weer zien!

Geen opmerkingen: