Langwar, 25-10-2015

IJsselmeer

We hebben AIS en zijn te volgen op Marinetraffic.com. Op 't verkeerssysteem staan nog wat foute afmetingen, ze ronden af op hele meters, maar daar gaan we bij terugkomst in de haven nog aan sleutelen. Eindelijk horen we weer bij de moderne boot-vaarders!

Eind 2007, net voor we naar Frankrijk vertrokken, kochten we een AIS. Cees monteerde 'm nog snel, maar hij deed het niet. Geen probleem, wordt onderweg wel opgelost. Zo gezegd zo gedaan. Er werd doorgemeten, gedemonteerd, gemonteerd, nagekeken, beltegoed opgebruikt aan iedereen die er verstand van zou moeten hebben en gevloekt, maar onze AIS deed niets en was ook niet van plan iets te doen.

Koorndijk uit Zwolle, de leverancier, gaf als tip een tussenstop te maken in Middelburg bij Jos Boone., daar was een mannetje die alles wist over elektronische apparatuur en het programmeren er van. Oké, de mevrouw kwam aan boord. Alles uitgeprobeerd en gecontroleerd en misschien ook wel stilletjes een onfatsoenlijk woord gezegd, ons automatisch indificatiesysteem bleef een maandagmorgen-baksel.

Deze nieuwe AIS hebben we van onze Luitzen gekregen voor het kluswerk aan zijn “Grand Slam”. Deze zomer tijdens het schilderen van “Antje C” in de loods is ie gemonteerd, maar daar binnen deed het zendapparaat het natuurlijk niet. Toen uit de loods de mast er weer op stond kon de antenne aangesloten worden. Eén marifoonkabelstekkertje te weinig. Onderweg in Lelystad gekocht, gemonteerd en even wachten tot er een computer-hulp-zoon op visite kwam en het geheel geprogrammeerd kon worden. En, poeh wat een opluchting, hij doet het! De oude ligt in de rommelbak te wachten op een 'hoper-tegen-beter-weten-in'.

Geen opmerkingen: