Dokkumer Nije Silen, 6-9-2016

Dokkumer Nije Silen

Na 1427 mijl zijn we weer terug in de haven. Alles is goed gegaan, alleen het log doet het nog steeds niet. Na de schoonmaakbeurt door de hobby-snorkelaar heeft ie het twee dagen op halve kracht gedaan. Ook het langzaam aan de grond varen op 'e Lauwersmar heeft hem niet kunnen motiveren om weer aan het werk te gaan. Dat wordt dus een klusje voor volgend voorjaar als we het onderwaterschip weer met antifouling gaan bijsmeren.

Ons fototoestel heeft zijn onvriendelijke kennismaking met onze kuipvloer toch niet zo goed overleefd. Het aan/uit-knopje is stuk en hij beslist nu zelf of ie het gaat doen of toch maar het schermpje op zwart laat. Het blijft elke keer een verrassing. Verder is er binnenin een stukje rubber losgelaten, wat nu op de foto's te zien is. Voor er kiekjes op de site komen worden er heel wat vlekjes weggewerkt en geprobeerd de foto toch nog scherp te krijgen. We sparen voor een nieuwe.

De meteorologen hadden deze zomer wat moeite met goed voorspellen. Overdag hadden ze het meestal goed: west tot zuidwest en een kracht van 5 Beaufort en meer. 's Nachts speelde de wind zijn eigen spelletje en kwam uit alle richtingen, behalve uit de voorspelde. Van het met achteranker aan een rots liggen is dan ook niet veel gekomen. Het liefst zochten we tussen de stenen een ankerplek beschut tegen alle winden, zodat we naar hartelust in het rond konden draaien. Van de 94 nachten dat we weg zijn geweest hebben we er 56 in een haven geslapen.

De zomer was dit jaar een beetje laat met het warme weer. We waren op de terugreis Göteborg al gepasseerd toen de korte broek eindelijk uit de kast kon. Na een paar dagen kon ie er ook weer in, maar de laatste twee weken was het weer blote-benenweer. Om er zo lang mogelijk van te genieten hebben we de vakantie op ús Lauwersmar nog een week gerekt.

Geen opmerkingen: