Schimmert, 15-3-2017

De Pomp

We zijn weer onderweg met onze Kia en Flipper. Vanmorgen pas om half twaalf vertrokken. Wel vroeg opgestaan, maar er moest nog erg veel gebeuren. Het ‘aan boord’ brengen van onze spullen was er afgelopen week een beetje bij gebleven. Een paar dagen geleden heb ik met mijn knieën en handen een klein stukje van onze steiger schoon geveegd, gestruikeld over een touw. Eventjes pas op de plaats, maar nu zijn we er helemaal klaar voor.

De eerste stop in de afgelegde 343 kilometer was vlakbij de jachthaven voor het stembureau in De Pomp. Andere verkiezingen genoten we altijd van de reactie van het bureaupersoneel. De deur was nog niet eens achter ons dicht getrokken of we hoorden: “Wie zijn dat? Wonen die ook bij ons in het dorp? Waar dan? Wonen ze bij hun dochter in huis?” Dat hebben we deze keer gemist, ze hadden daar geen tijd voor, het was veel te druk met stemmers.

We blijven vannacht op de grens van Nederland in Limburg overnachten, hebben we betere televisieontvangst. Na veel geklooi met digitenne, geen ontvangst, is de schotel opgezet. Onze oude ontvanger was kapot, dus moet er nog geoefend worden met het bedieningssysteem  voor het richten van de schotel. We kijken naar de gratis zender BVN Het was ‘een beetje dom’ om bij het weggooien van de oude ontvanger, de abonnementskaart van Canal Digital er in te laten zitten. Gelukkig zend BVN de uitslagen live uit en lijkt het in de prognoses er op dat onze partij, ze zitten niet bij de allergrootsten, toch goed wat zetels er bij heeft gewonnen.

Geen opmerkingen: