Six-Fours-les-Plages, Frankrijk, 29-3-2017

St Mitre les Remparts, Frankrijk

Afgelopen zondag is de zomertijd ingegaan. Wij en Frankrijk hebben daar nog wat moeite mee. Begonnen we met temperaturen van 24 graden, nu zijn we blij dat we de 17 halen. Maar daar tussenin! Overdag onder de 12 en ’s nachts net boven het vriespunt. Harde wind, regen, wolkbreuken, hagelstenen en pittige onweersbuien. Drie dagen rust in de caravan, wat ook wel weer goed uit kwam. Ik heb meer blauwe plekken en verrekte spieren overgehouden van mijn gestuntel twee weken geleden op de steiger thuis, dan me lief is.

Omdat ik er een beetje stijfjes bijzit, gaat het bedienen van de TomTom ietsje minder nauwkeurig. De navigatie verslapt! Zo slaan we bij Marseille verkeerd af en raken met de caravan achter de auto in kilometers lange tunnels onder de stad. Als we weer daglicht zien, moet er betaald worden om de stad te verlaten. Weigert de betaalautomaat onze visa-card. Er moet een officiële, heel vriendelijke, meneer in pak bijkomen om de automaat te resetten.

In Bandol zie ik een viaduct van 2,70 niet op de kaart. Zelf rekenen we voor Flipper een hoogte van 2,65 mtr en vijf centimeter speling is wel wat weinig, misschien zijn de banden van onze caravan wel net ietsje harder opgepompt. Aardige Franse chauffeurs geven alle ruimte om weer op het goede pad te komen. Daarna lopen we door een omleiding hier in de stad vast in het centrum. Via een smal weggetje, waarbij een verkeersbord Flipper zijn luifel wel heel aantrekkelijk vindt, missen we de afslag naar de camping. TomTom zijn alternatieve route gaat over in een wandelpad. Met Cees zijn stuurkunsten en mijn gebarentaal komen de neuzen weer de goede kant op te staan.

Omdat het zoveel moeite heeft gekost om op camping Les Playes te komen, gaan we morgen een hele dag niets doen. Daarna pakken we de brede, alleen van hoge viaducten en weinig mogelijkheden tot afslaan voorziene, payage. Op tv voorspellen ze zelfs de komst van een hogedrukgebied naar het zuiden van Frankrijk. Het vakantiegevoel en de zomer komen er aan.

Geen opmerkingen: