Gogolice, Polen, 30-3-2019

Oderdelta, Polen

Er zijn 8 garages in Waren. Cees begon afgelopen maandag om 8.00 uur met bellen. De antwoorden, vrij vertaald, aan de andere kant van de lijn: nein dat is niet ons automerk, nein we hebben geen tijd, nein de monteur is met vakantie, nein de werkplaatschef is niet te vinden, nein die klus is ons te groot, nein pas over een dikke week, nein daar hebben we geen zin in of gewoon alleen maar 'nein!'

Op deze manier gaat het niet lukken, we gaan over op een andere aanpak. Wijken uit naar Neu-Brandenburg, zetten ons groot-probleem-gezicht op en rijden tot aan de voordeur. Had niet gehoeven. Bij de eerste de beste, Autohaus Görschner voor de merken Kia, Lada en Isuzu, heeft de bedrijfsleider alle begrip en doet de koppelingtest. Auto op de rem, gas geven en koppeling laten komen, als de motor afslaat is alles oké. Dus niet onze Kia, die brult gewoon door. Hij is het met ons eens, de koppeling is kapot. Als ze de onderdelen snel kunnen krijgen, zal het 3 dagen duren. De kosten vallen niet mee, maar wat voor andere opties hebben we? Alleen met de auto terug naar Nederland en daar laten maken, kost vermoedelijk net zo veel. Auto laten staan en Flipper achter onze 2 elektrische fietsen spannen? Nee, dan maar laten repareren.

We denken dat Kia gehoord heeft dat we afgelopen winter al eens gesproken hebben over het aanschaffen van een andere auto. Dat zulke voornemens niet zo goed bij haar zijn gevallen en ze een leep plannetje heeft gesmeed. Bij de APK-keuring in januari heeft ze niets laten merken van koppelingsproblemen. Tijdens de grote beurt was ook alles prima en twee nieuwe banden in maart zijn probleemloos aangenomen. Maar met deze kostenpost van het vervangen van koppelings- en drukplaat is er zo'n hap uit het gespaarde ander-auto-budget genomen, dat daar voorlopig toch niets van komt.

Dus Kia we zijn erg blij met jou. Je ziet er mooi uit, je stoelen zitten lekker en mooi hoog om ver uit te kijken, je hebt heel veel laadruimte om onze fietsen te bergen, je hebt veel handige vakjes voor onze brillen en andere rommeltjes die we meeslepen. We zijn echt wel tevreden met je. Zo, we hopen dat we Kia hierbij genoeg hebben opgehemeld en dat ze, nu we intussen al in Polen zijn, geen nieuwe fratsen meer bedenkt.

Geen opmerkingen: