Snits, 14-6-2023

Dokkumer Nije Silen

Gerke zijn boot is afgelopen zaterdag te water gelaten. Direct is ook de mast er op gezet en is er een kleine proefvaart gemaakt. De eerste indrukken zijn veelbelovend.

Nu Cees zijn hulp niet meer nodig is, wilden wij afgelopen maandag doorvaren naar Snits. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Voor de spoorbrug van Grou schiet er een bootje uit de rietwal met daarop in grote letters 'Scheepvaartbegeleiding'. Dat belooft niets goeds. We wisten wel dat er bij de spoorbrug een maand hinder voor het scheepvaartverkeer was, maar deze mannen vertellen ons dat de brug helemaal niet bediend wordt. Dat is hinder in het kwadraat!

Wanneer de brug wel weer open gaat voor de masten-bezitters is vooralsnog onbekend. Dus terug naar Grou en een mooi plaatsje zoeken op de Sitebuorster Ie. We geven de verkeersregelaars 2 dagen de tijd om met een dienstregeling te komen waarmee zowel de arbeiders aan de brug, de treinpassagiers en de zeilers gelukkig zijn. Vanmorgen om precies 10.17 uur is onze doorvaart gelukt.

Geen opmerkingen: