Marrekrite Boei 100, 30-3-2021

De Pomp


Voor ons is het vaarseizoen weer aangebroken. Jammer genoeg bepaalt Corona nog steeds het dagelijkse leven. Winkelen op afspraak, een avondklok en in het buitenland alleen welkom met een negatief testbewijs. Rondzwervend op 't Lauwersmar wachten we onze inentingsbeurten af. Zelfs met het op de wal zetten van onze 'Antje C' voor de jaarlijkse onderwaterschip-beurt, wachten we betere tijden af.

Ook andere dingen lopen niet op rolletjes. Bij het stemmen voor de tweede kamer zijn we geschrokken van Nederland; zo veel naar rechts opgeschoven. De formatie van een nieuw kabinet kan nog voor verrassingen zorgen. En boven op dat alles, is Tupperware ook nog gestopt met de verkoop in Nederland. Nu ben ik niet een enorme fan, maar de 'wasemmer' is hier aan boord een blijvertje. En net nu heb ik vorig jaar een gat in het deksel geknipt om een, in de praktijk mislukte, nachtvlinder-lichtval te maken. Het mij zelf beloofde nieuwe deksel zit er dus niet meer in.

Er is een voorraad boodschappen aan boord gesleept. Op het internet zijn allerlei 'nuttige' apparaten en onderdelen ingekocht. Boeken, puzzelboekjes, brei- en haakgaren zijn verzameld. Eet-, klus- en vrije tijds-materiaal genoeg. Wij gaan ons niet vervelen.

Geen opmerkingen: