De Pomp, 18-2-2022

De Pomp
 
Vanmorgen al om 7 uur vertrokken uit Domburg. Door voorspellingen voor deze middag en vannacht van storm met windstoten van 12 Beaufort heeft onze Antje C extra touwen naar de wal nodig. Als we er om 11 uur zijn waait het al lekker en worden er 5 lange meerlijnen bij gezet. We denken dat onze boot zo de buien wel aan kan. Zelf slapen we op De Pomp waar we op katten, paarden en het huis moeten passen. Het zal spannend worden met de door De Bildt afgekondigde code rood.

Het was toch al een week met spanning, of beter gezegd ontbrekende spanning. Omdat er de afgelopen week ook al veel wind werd verwacht in Zeeland, begonnen we onze vakantie met 2 dagen fietsen. Ik heb mijn fietsbatterij net laten reviseren en er wat meer Ampères in laten stoppen, die van Cees is nog de oude en moet dus wat vaker worden opgeladen. Dat doet ie 's avonds in het huisje. De vlam die uit stopcontact en stekker komt ruikt een beetje branderig, maar zet ons ook in het pikkedonker. We kunnen alle schakelaars in de meterkast zo vaak op en neer doen als we willen, het blijft donker en koud in het huisje. Het is weekend en na 6 uur, receptie dicht, noodgevallennummer van De Roompot bellen, er wordt contact opgenomen met een plaatselijke elektricien, die zit net te eten. Met een extra trui aan verwelkomen we de vriendelijke man die vol goede moed op de meterkast afstevent. Zeiden we al, daar zit het hem niet.

Met zijn “dat gebeurt anders nooit” belt ie met de parkbeheerders en gaat op zoek naar zekeringskasten en hoofdschakelaars. Er zijn 3 mogelijkheden, of we moeten verhuizen of vroeg naar bed of onze helper vindt de juiste schakelaar. Het duurt even, maar het lukt de goeie man. Het licht gaat weer aan en we horen de cv-ketel ook al weer zoemen. Na uitgebreide bedankjes besluiten we om de fietsbatterij maar overdag en door de week op te laden.

In Zeeland was het al een winderige week, maar wat ze nu voorspellen is van een andere orde. Dus zitten we nu in een boerderijtje op De Pomp, hebben de paarden in hun boxen gebracht, houden het rieten dak en de dakpannen in de gaten en hopen dat de zware windstoten meer daar, ook niet in de jachthaven, dan hier voorbij komen. Cees gaat morgenvroeg als eerste bij onze boot kijken.

Geen opmerkingen: