Tunø, Denemarken, 23-7-2022

Grenå

In een mistige sfeer en met wind mee hebben we na lang verwaaid liggen, afgelopen maandag Nykøbing-Mors verlaten. Omdat het zo lekker bezeild is, gaan we door naar Aalborg. Onderweg had Cees een klein scheurtje in de grote fok ontdekt. Aan de kade laten we in redelijk veel wind de fok zakken op het dek en moeten op het zeildoek zitten om het daar ook te houden. Al jaren terug is er plakmateriaal voor dit soort akkefietjes aangeschaft. Het kost wat moeite en helemaal vlak krijgen we het er niet op, maar voor nu zijn we tevreden.

De volgende dag, met zonnig weer, precies op tijd door de twee bruggen in Aalborg. Een gelukje, want later horen we van een Nederlander dat de spoorbrug door gebreken al eerder gestremd was en ook op Facebook wordt daarna zelfs gemeld dat ie helemaal gesloten is. Tussen tig vissersbootjes door de Limfjorden uit en naar Øster Hurup. Onderweg heeft onze fok plotseling aan het achterlijk een witte slinger wapperen. Was te verwachten, dat oude spul plakt natuurlijk voor geen meter meer. We beleven er lang en veel plezier mee om de feestversiering met de dekborstel er weer af te trekken.

Na een dag wachten op draaiende wind, gaat het naar Grenå. Ook daar wachten we op een gunstige windrichting. Dat komt goed uit, want we krijgen een email dat 'Saraban'de' van Ebeltoft naar ons onderweg is. Matthijs en Deborah gaan overwinteren in Noorwegen. Wij hadden hun al een behouden vaart gewenst op het Lauwersmar, maar tijdens een gezellige avond bij ons aan boord, doen we het graag nog een keer over.

Het weergat is bijna voorbij en de weersvoorspellingen geven al weer de bekende dagen met harde wind aan. Dus maken we gebruik van een dag met motregen, beperkt zicht en wind oplopend naar windkracht 5 om een beschutte ligplaats te vinden. Dat is de jachthavenkade hier op Tunø geworden. De leesboeken en puzzelboekjes komen weer op tafel.

Geen opmerkingen: