Aalborg, Denemarken, 9-7-2022

Aalborg

 Het was de bedoeling om een paar dagen, dat zijn twee, in Aalborg te blijven. Ondertussen zijn het er vijf geworden. Harde en vandaag zelfs stormachtige wind uit het westen, precies de richting die wij op willen, heeft ons hier vast gehouden. Dat was niet erg, nou ja al het stuifzand aan boord wel, we hebben ons geen moment verveeld.

Op de fiets langs de kust en door de stad. De witte kerk uit de 14de eeuw, die je gezien moet hebben, werd gerenoveerd en hebben we dus gemist. Op het huis van Jens Bang, uit 1624 met op de gevel een beeld waarop hij de tong uit steekt naar de gezaghebbenden, leek ons wel van toepassing op de boerenprotesten in Nederland, konden we het statement niet vinden. Of de tong was afgebroken of er hing net een spandoek voor. Dan maar door naar Musikparken. Daar hebben artiesten die hier ooit hebben opgetreden een boom geplant, of laten planten. Bij hun boom staat een paaltje en als je op de groene knop drukt krijg je een nummer van diegene te horen. De enige Nederlander die wij konden vinden was Andre Rieu, maar die zijn muziekknop was even stuk.

Verder is er een nieuwe accu aan boord gekomen, voor de zekerheid, om de motor elk moment te kunnen starten. Normaal doen we vijf jaar met onze zes accu's. Deze keer gaan ze hun zevende jaar in en als het weer zo donker bewolkt blijft en we in de havens fijne beschutte plekjes vinden, kunnen de zonnepanelen en de windmolen het laden niet bijhouden. In de winkel was een andere klant zo vriendelijk om de accu met zijn auto bij ons aan boord te brengen. Anders had ie achter op de fiets gemoeten.

We liggen mooi langs de kade, vlakbij de Street Food Køkkenfabrikken. Daar nuttigen we wat je met Amerika verbindt, wat je aan Italië doet denken, bevinden we ons even in Mexico en Griekenland en sluiten vandaag Thais wokkend af. Het is maar goed, behalve dat we dan weer zelf moeten afwassen, dat het weer morgen vriendelijker wordt, want het vakantiegeld dat de regering ons heeft overgemaakt, verdwijnt hier als sneeuw voor de zon.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie verhalen weer, ik geniet er weer van. Veel plezier nog en hopelijk mooi zeilweer zodat jullie de bestemming die jullie voor ogen hebben, kunnen aandoen.

Nog 2,5 week en dan gaan onze trossen ook los, naar de provincie Groningen en wellicht Drenthe.

Ahoy!

Cees en Anneke Boonstra zei

Dank je wel.
Ook voor jullie straks een prettige vakantie.

We zijn benieuwd wat jullie van je thuisprovincie vanaf het water vinden.

Groetjes vanuit Nykøbing-Mors, waar de wind al weer naar 8 Beaufort piekt.

Marijke de Boer zei

Een klus vakantie tot nu toe, hopelijk wordt het weer wat beter

Cees en Anneke Boonstra zei

Ja, Marijke, het is een vakantie van tussen buien en harde wind door schipperen.
Wij gaan langzaam aan weer jullie kant op.

Succes met de verkoop van jullie boot.

Groetjes uit Denemarken