Cuxhaven, Duitsland, 6-8-2022

Cuxhaven

Omdat er dit jaar binnen de familie twee boten naar Nederland teruggebracht moeten worden, heeft het thuisfront een strakke planning gemaakt. Zondagmorgen vroeg vertrekt Luitzen met zijn auto uit Snits naar De Gerdyk om Popke op te halen. Dan gaat het door naar Dokkumer Nije Silen waar ze de auto omruilen voor onze Kia. Vervolgens gas op de plank naar Cuxhaven, waar wij klaar zitten met soep en broodjes.

Dan stapt Cees bij hun in de auto en vertrekken ze weer zo snel mogelijk naar Rendsburg. Daar ligt de 'Scapa Flow' al een paar weken te wachten. Als ze er een beetje vlot naar toe kunnen rijden, de pont over de Elbe zal op zondag wel druk zijn, komt Cees diezelfde dag nog met de Kia terug in Cuxhaven. De jongens proberen dan ook nog een stuk Nord-Ostsee-Kanal af te leggen en anders wordt het de volgende dag een vroegertje want ze willen maandag nog met gunstig tij bij ons in Cuxhaven aankomen.

De volgende dag vertrekken de mannen dan met twee boten richting Norderney of eventueel Lauwersoog. Maar dat laatste stuk zou ook nog op de woensdag kunnen. Omdat er dinsdag sprake is van een vertrektijd uit Cuxhaven van rond de drie uur 's nachts, rijd ik al een dag eerder met de Kia terug naar Nederland. Voor mij is er in Nederland ook een planning gemaakt. De eerste nacht slaap ik in De Gerdyk, dan één in Snits en op woensdag rijd ik door naar de bakker om verjaardagsgebak mee te nemen naar Jitske in De Pomp. Hopelijk kunnen we de mannen nog die avond begroeten in jachthaven Lunegat.

Zoals gezegd, het is een strakke planning, maar wij zijn er helemaal klaar voor. Als het weer zich nu houdt aan het concept van de meteorologen, wind uit oostelijke richtingen, dan moet het helemaal goed komen.

Geen opmerkingen: