Dokkumer Nije Silen, 10-8-2022

Zoutkamperlaag

Het is precies zo uitgekomen als gepland. Vanavond rond half zeven kwamen de beide boten hier aan in jachthaven Lunegat. Er was zelfs nog onverwachts een extra matroos met de mannen mee. Gerke is zondag ook aan boord gestapt. Het was dus een echt mannenweekend. Voldaan en toch wel een beetje moe, wordt het vieren van mijn verjaardag tot morgen uitgesteld.

De reis naar de Limfjorden zit er weer op. Door veel harde en koude wind hebben we veel minder plaatsen bezocht dan vooraf de bedoeling was. Jammer. We denken niet dat we de komende jaren weer een poging gaan doen. Het blijft toch voor het grootste gedeelte varen in de betonde geulen. Ook zijn de havens over het algemeen kleiner en moesten we 's middags al vroeg een plek zoeken om onze 14.85 mtr nog ergens tussen te manoeuvreren. Door het weer hebben we niet veel kunnen ankeren. Van de 67 dagen die we weg geweest zijn, hebben we voor 53 dagen aangelegd in havens en totaal 1.119,60 Euro betaald. De overige 14 dagen lagen we voor anker of aan een gratis steiger. Gemiddeld betaalden we dus dik 20 Euro per nacht in de havens. De duurste haven was Cuxhaven, waar we aan de langssteiger 50 Euro moesten betalen. De goedkoopste was Brunsbüttel, ook een langssteiger maar wel met uitzicht op grote vrachtschepen, voor maar 10 Euro.

We blijven een paar dagen in onze jachthaven om te wassen en met de auto boodschappen te halen, daarna gaan we genieten van alles wat Nederland ons te bieden heeft.

Geen opmerkingen: