Dyken, 2-9-2022

Hoorn


Vanuit Enkhuizen zijn we naar Hoorn gevaren. Er zijn slechts drie mede-ankeraars in het beschutte stuk voor de haven en we liggen er heerlijk rustig. Dat duurt niet lang. Ergens wordt de volumeknop van een muziekinstallatie zo hoog gezet, dat we op de boot mee dreunen. Zitten we eerste rang bij 'Hoorn zingt Hollands' We zien niets van de artiesten, maar aan die highlights hebben we ook geen behoefte, het geluid is al meer dan genoeg. Gelukkig stopt het kabaal voordat de zondag overgaat in de maandag.

We willen verder naar Marken. Op de kaart is een route van 3 mtr diepte uitgezocht, om de enorme plantengroei in dit deel van het Markermeer te omzeilen. Er is een app, waterplanten.nu, met daarop de routes die eventueel te varen zijn, maar het downloaden daarvan is tot nu toe mislukt. Vermoedelijk te veel in eigen taal zingende gebruikers. Eerst tussen de tonnen blijven en dan gaat het voorzichtig richting zuidwest. Overal lange slierten planten. Terug naar de vaargeul richting Enkhuizen. We doen tig pogingen, maar moeten steeds terug naar een koers die we niet willen. En het downloaden van die app lukt nu niet omdat het internetbereik niet goed genoeg is.

Het is gewoon te riskant om door te zetten. Het wordt de Blocq van Kuffeler. Daar lukt het eindelijk met die app. Grote gebieden met heel veel gras. Waarom zouden we het risico nemen op een vastlopende schroef? Doen we niet! Tegen een straffe wind in laverend op naar een ander feest, de Hiswa te Water.

Geen opmerkingen: