Earnewâld, 23-9-2022

Earnewâld

Hier in Nationaal Park De Alde Feanen komen oude herinneringen boven. Zo'n 50 jaar geleden, in onze verkeringstijd, voeren we met de motorschouw 'Frijheit' van Cees zijn ouders, door dit mooie gebied om rustige plekjes op te zoeken. Nu met onze 'Antje C' zijn vanwege de diepte alleen de hoofdvaarwegen voor ons bevaarbaar. Gelukkig treffen we hier 'Sytske.J' uit onze thuishaven Lunegat.

Bij prachtig zonnig weer, op het bovendek, varen we met hun mee op de motorboot langs nostalgische plekjes en door prachtige natuurlijke veengaten. Gezellig tot besluit een hapje eten in het dorp Earnewâld. De volgende dag staat al weer een motorboottocht met veel vaste bruggen op het programma. Een rondje Burgumermar, via De Leien en terug over De Feanhoop.

Vertrek voor de koffie. Aan boord van Sytske. J' ontbreekt een bemanningslid. Hun poes is 's morgens vroeg een ommetje gaan maken en is nog niet terug gekomen. Dan eerst maar koffie. In geen velden of wegen is 'Poeke' te bekennen. Overleg. Het plan wordt omgegooid. We varen naar Burgum, halen daar het gisteren al bestelde 'Burgumerstoofpotje' op bij de groenteboer en gaan dan zo snel mogelijk terug naar deze steiger. Het niet meewerkende bemanningslid wordt gespot onder een heg vlak bij ons startpunt van deze morgen. Zij vertikt het om het passagieren op te geven en nu direct aan boord te komen. Is ook geen probleem. Het is intussen gaan regenen en het eten hoeft alleen nog maar opgewarmd worden.

Geen opmerkingen: