Dokkumer Nije Silen, 26-4-2023

Markaryd


Nu zelfs onze gaskachel vond dat het welletjes was en vertikte om nog langer onze sleurhut te verwarmen, zijn we versneld terug gegaan naar de jachthaven. Het was een koude reis, of wij waren er te vroeg of de winter is er te lang blijven hangen/vriezen. We vinden Zweden nog steeds een mooi land. We hebben veel natuur gezien. Volgens Cees bestaat Zweden uit bomen, stenen en Volvo's.

Totaal is er 5.822 km, waarvan 3.955 over het Zweedse platteland, afgelegd. In de begaanbare natuurgebieden waren nauwelijks vogels en het is ons ook niet gelukt om in het wild een Eland te spotten, laat staan een Beer of een Wolf. Vermoedelijk hadden ze zich dieper in de bossen, waar het toch iets minder vriest, verstopt.

Gelukkig hadden we nog voor, als het echt niet lukte om de iconische Zweedse Moose te zien, een klein park met een hek er om zodat hij of zij zich niet kon verstoppen, redelijk dicht bij de pont naar Denemarken waar we op de terugweg langs wilden rijden, achter de hand. In Smålandet Älgsafari in Markaryd, je rijdt er met je eigen auto door, liepen er acht rond. Je kunt ze naar je toe lokken met voer, maar om de beleving toch noch een beetje 'wild' te houden hebben we onze autoramen dicht gehouden en ze op een afstandje op de foto gezet.

Geen opmerkingen: