Warten, 24-5-2023

Dokkumer Nije Silen

Onze kleinzoon Gerke moet nog maar even door poetsen op zijn pas gekochte zeilboot, wij zijn vanmorgen met de eerste schutting uit Dokkumer Nije Silen, richting Dokkum, vertrokken. Dit jaar blijven we in Nederland. Er zijn dit zomerseizoen twee feestjes te vieren en dat willen we graag samen doen met de kinderen. De tijd tussen die gezelligheid door zwerven we wat rond in Fryslân en Nederland, gaat de boot op de wal en zijn er serieuze plannen om de klussenlijst nu eens helemaal af te werken.

Vandaag zijn we heel vlot opgeschoten. De bruggen waren al open of gingen na een oproep op kanaal 80 direct open. De treinen zorgden slechts voor tien minuten vertraging bij de spoorbruggen. Het langste, ruim een half uur, moesten we wachten voor de Hermesbrêge in Ljouwert. Daar stond al een tijdje een kapotte auto, midden op de brug, op de wegenwacht te wachten. Die kon het euvel niet verhelpen en toen moest ie weggesleept worden.

Het eerste doel is de pinksterdagen door te brengen aan een Marrekrite steiger aan de Kromme Ie bij de Veenhoop. Daar volgt Gerke een driedaagse zeilcursus en hij heeft ons gevraagd om voor hem als slaapschip te dienen.

Geen opmerkingen: