Fluezen, 31-5-2023

Langehoekspôle

Onze logeergast heeft zijn zeilcursus met goed gevolg afgerond en nu zijn wij niet meer nodig als slaapschip. Daarom zijn we pinkstermaandag na de koffie uit De Feanhoop vertrokken naar de Wite Brekken. Na familiebezoek de volgende dag door gezeild, op allen de grote fok, naar Galamadammen en De Fluezen.

Daar doen we nu wat waterdiepte-onderzoek. Om uit te vinden waar de 'Scapa Flow', de boot van onze zoon en zijn familie, hier overal kan komen met zijn diepgang van 1,90 tot 2,00 mtr. Conclusie; in de vaargeul sowieso en aan sommige steigers op de eilandjes ook wel, maar de route naar die ligplekken toe blijft vanaf de vaargeul een puzzeltocht tot bijna onmogelijk.

Ondertussen overnachten we op de beide Pôle-eilandjes op de Fluezen. Op de Nije Krúzpôle doet een bruine schipper een beetje moeilijk. We liggen aan één van de drie steigers waar De Marrekrite bij voorkeur de charters wil hebben. Hij heeft ruimte genoeg aan die andere twee, maar blijkbaar heeft ie liever dezelfde als die wij al bezet houden. We begrijpen dat wel. Aan die van ons heb je vanuit de kuip mooi uitzicht op de vaargeul. We blijven dan ook lekker liggen.

Komende nacht blijven we op de Langehoekspôle liggen. Doordat er een paar jaar geleden een extra invaart is gemaakt, ligt dit stuk los van de rest. We hebben het hele eilandje voor ons alleen.

Geen opmerkingen: