Frentsjer, 8-1-2008

Frentsjer
De eerste week is voorbij gevlogen.
We zijn over Dokkum via Leeuwarden naar Franeker gevaren. Er is nog niet gezeild, er staat nog te veel los binnenin.

In Dokkum zijn nog wat bezoekjes afgelegd, laatste reserveonderdelen ingeslagen en op de fiets hebben we de toeristische plekken bezocht. We hadden echt het vakantiegevoel, helemaal toen eerst Cees een lekke band kreeg en later ik ook nog één. Niets nieuws onder de zon dus.

Het weekend hebben we in Leeuwarden doorgebracht, natuurlijk op zaterdag van de uitverkoop geprofiteerd en op zondag door de stad gefietst.

In Franeker hadden we een afspraak bij de notaris voor de laatste officiele papieren en ´savonds bezoek van oud collega´s. Het Planatarium stond ook op ons programma. Cees was er nog nooit geweest, ja dat heb je als je nooit meegeweest bent als begeleider van een schoolreisje.

Verder hebben we gebrainstormd over wat we allemaal willen gaan bijhouden, opschrijven en op onze site zetten. Gaan we lijstjes maken met zoveel bruggen en sluizen gepasseerd of gaan we motor- en zeiluren bijhouden. Als er nu een tussenstand zou worden opgemaakt, staan de bruggen bovenaan met 19 en op de tweede gedeelde plaats met het cijfer 2, natuurlijk de lekke banden, maar ook met 2 de kapot gevaren vissnoeren.

Op Schreiershoek voor een vakantiewoning pakten we twee hengels in één keer. Het was nog een geluk bij een ongeluk dat het gelegenheidsvissers waren met het gewone huis-tuin-en keukensnoertje dat onder de boot direct knapte, anders hadden we direct kunnen brainstormen over de taakverdeling aan boord bij iets in de schroef.

O ja, korte uitleg bij reacties, als je geen googleaccount hebt kies je voor de opties bijnaam of anoniem. Voor bijnaam vul je dan je eigen naam in.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De eerste week zit erop zo te lezen. Het grote avontuur is begonnen. Ik zou gaan voor bruggen, sluizen en motor, zeiluren. Veel plezier en tot het volgende bericht Greetings from home

Anoniem zei

De taakverdeling bij iets in de schroef is toch al langer bekend? Met huidige watertemperatuur mag Heit er alleen niet te lang in blijven...

Anoniem zei

Lekker weg in eigen land dus