Pauillac, Frankrijk, 15-1-2009

Poitou-Charentes, Frankrijk
We zijn weer thuis. De boot ligt er prima bij, niets bevroren. Dat had wel gekund, want in de stilstaande vijvers ligt hier toch nog een aardige ijsschots. Maar aan boord gelukkig alles ok. Het was zelfs een bijzonder mooie dag, gisteren, toen we aankwamen. De zon scheen zo lekker, dat de thermometer zo rond de zestien graden aangaf. In de nacht zakt het kwik dan naar zo’n drie graden.

Onderweg was dat wel anders. Toen we maandag vertrokken was het een bewolkte dag, met een temperatuur van vier graden boven nul en lag er op verschillende plaatsen nog sneeuw langs de weg. Na een overnachting in Amiens, gaf de dinsdag regen, regen en nog eens regen. In de buurt van Angers kwam er ook nog mist bij. Toen waren we er helemaal flauw van en zijn in het eerste het beste hotel blijven overnachten. De volgende dag kon de zon in de loop van de morgen de mist overwinnen en was het zowaar lenteweer.

Maar we zijn er weer, en dat werd tijd ook. Beiden zijn we snipverkouden met alle andere ongemakken die bij een goeie griep horen. Het ergste was nog wel dat ik mijn stem helemaal kwijt was, en in de auto ben ik TomTom.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe was het ook alweer. Het is nergens zo goed als thuis. Alles is daar Wasmachine, fornuis en een kachel.

Veel plezier en tot gauw.

Mvg,

Popke

Anoniem zei

Booster zegt goed dat jullie weer aan boord zijn en als jullie het over lentegevoel hebben dan gaat het vast ook al weer kriebelen. Bij ons komen daar ook al weer de eerste spoortjes van. We zijn wel benieuwd hoe het straks verder gaat maar dat zullen we nog wel horen. Geniet ervan en groetjes Janneke en Gerrie.

Anoniem zei

Zoals het klokje thuis tikt tikt het nergens

Oost west thuis best

Home sweet home

Gr Jitske

Cees en Anneke Boonstra zei

Dat we blij zijn dat we weer thuis zijn, wil niet zeggen dat we ons niet thuis bij jullie hebben gevoeld, kindertjes.
Omdat we hier dichter bij de zon zijn dan in "Lunegat", betekent automatisch dat de lente eerder begint. Nadeel is dan weer dat ze hier nooit een "Elfstedentocht" kunnen organiseren.