Pauillac, Frankrijk, 22-1-2009

Pauillac, Frankrijk
CHANGE, dat is het woord waar op dit moment alles om draait. Ja, natuurlijk niet alles, sommige dingen blijven gewoon hetzelfde. Ons goede voornemen was, net zoals alle vorige jaren, afvallen. De griep duurt nog altijd langer dan je denkt, en dat je gewrichten weer beter gaan meewerken kun je ook wel vergeten.

Toch is er wel iets veranderd. We hebben het afgelopen jaar geleerd, dat een planning van één jaar vooruit, een te lange termijn is voor ons. Een paar maand vooruit kijken is lang genoeg, en waarom niet, we hebben tijd zat. Nu, zodra het weer wat bestendiger wordt en de zon ons lekker opwarmt, gaan we met de auto langs de kust Spanje in. Onderweg vinden we wel een hotel of zo iets en verder zien we wel. De havenmeester past hier goed op onze boot, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

De grootste “change” is in de Amerika. Via CNN hebben we er niets van gemist. Dat hij het volk oproept om het met z’n allen te doen, geeft kippenvel, maar als hij er dan achteraan zegt dat de USA weer de leider van de wereld wil worden, dan vraag ik me af waar dat met z’n allen iets doen is gebleven. Sommige dingen veranderen toch weer niet.

Toen Obama eergisteren in de avond laat met zijn vrouw thuis kwam. Ze de schoenen uitschopten, het kogelvrije vest uittrokken en op de nieuwe stoelen neerploften, zei zijn vrouw: “We gaan één ding afspreken, voortaan kies ik mijn kleding zelf.” Waarop Barack antwoordde: “Oké, maar dan organiseren we nooit weer een feest waarop ik moet dansen.”

Vandaag kwam hij thuis met de boodschap: “Ik heb nu twee keer de eed afgelegd, schat. De komende acht jaar hoeven we niet weer te verhuizen."

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Cees en Anneke, we hebben jullie verhalen weer gelezen, en zouden het erg leuk vinden om een keertje bij te praten. Dat biertje geldt natuurlijk nog steeds. Dus.... mochten jullie tijdens het ritje in Spanje zover doorrijden dat jullie in de buurt van ons komen, kom dan zeker langs.Zouden we erg leuk vinden.
Groeten Maarten en Marsha, Vida Vagabunda.

Anoniem zei

hallo Anneke en Kees,
ik weet niet wanneer jullie weer in nederland zijn, maar we houden een feestje op 7 maart in de hege stjelp op de mv coehoornweg 17
Dus ben je in de buurt kom ook langs.
groetjes van maaike

Cees en Anneke Boonstra zei

Vida Vagabunda, we volgen jullie site en zodra we bij elkaar in de buurt komen, doen we bij dat biertje een etentje.
Ja Mindert en Maaike het is al weer 25 jaar, alvast gefeliciteerd. Jullie krijgen nog bericht, waar we dan uithangen.