Dokkumer Nije Silen, 28-2-2010

Dokkumer Nije Silen
Het waait hard in de jachthaven, maar het is gelukkig niet zo’n storm geworden als aan de Franse kust. Bij ons komt de wind uit het noordwesten en daardoor liggen we een beetje veel scheef, tegen de steiger gedrukt. Ook kan het water door de haveningang wat deining opbouwen; het zal een klotserig nachtje worden.

De caravan is voor de zekerheid in de luwte gebracht. We hadden hem alvast wat dichter bij de boot geparkeerd, hoeven we met het inpakken niet zo ver te lopen. Op een paar kleinigheden na, zijn we klaar voor vertrek. Nu moet het weer nog meewerken. Met deze wind ga je niet zeilen, maar ook niet rijden met een caravan.

Eerst gaan we nog gebruik maken van ons stemrecht. Wij vallen onder de gemeente Kollumerland met vijf partijen op de kieslijst; te veel keuze maakt het alleen maar moeilijker. Ook vinden we het volgen van de uitslagen op televisie altijd spannend. Welk dorp maakt als eerste de uitslag bekend en heeft Maurice de Hond gewonnen met de goede voorspelling?

Op onze Antje C is de vloer helemaal gelakt en kan nu uitharden, onze Flipper is volgeladen. Volgende week giet it oan! De eerste paar campings zijn uitgezocht, ze moeten wel al in maart open zijn. Omdat we nog nooit in Groningen, trouwens ook nergens anders, hebben gekampeerd, beginnen we daar. Dus binnenkort reisnieuws, we hebben er zin in!

Geen opmerkingen: