Lúnbert, Fryslân; Cuxhaven, Duitsland, 21-5-2011

Lauwersoog
Antje C is er weer helemaal klaar voor. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt en konden we verscheidene dingen van de klussenlijst wegstrepen. Luitzen is in de mast omhoog geweest en heeft daarboven alles eens goed gecontroleerd. Verder heeft hij de windex vervangen door een roestvrijstalen exemplaar en van de elektronische windsnelheid- en richtingsmeter het hele opzetstuk vervangen. De kolonie Zwarte Kraaien zit het liefst met z’n allen zo hoog mogelijk, maar de plastic onderdelen in het topje van onze mast kunnen dat gewicht niet dragen.

Zodra we ze horen aankomen, jagen we ze weg. Dus als jullie ons in de kuip horen schreeuwen, op de verstaging zien slaan, uitgebreid in de handen horen klappen of ’s morgens vroeg half aangekleed en tierend uit de kajuitdeur zien rennen? Niks aan de hand, alleen maar een vogelverschrikkersactie. Jammer genoeg helpt het maar een paar keer en dan zijn ze daar ook weer aan gewend. Vogelvriendelijke tips zijn welkom.

Eén nachtje hebben we op de wal gestaan. De antifouling zag er nog zo goed uit, dat alleen het bovenste stuk, waar we deze winter het ijs hebben geraakt, is bijgeverfd. Het zwaard en de zwaardkast hebben eens wat extra aandacht gekregen. De anodes zijn schoon gepoetst of vervangen en bij het schroefraam zijn twee magnesiumanodes gezet. De band boven de waterlijn is van gelig weer wit gerubbed.

Vragen, opmerkingen, aanwijzingen, praatjesmakers en de lolligsten thuis kwamen voorbij. We zijn weer helemaal bijgepraat door de medeliggers van het voorste deel van de haven. Nu zijn we een paar dagen gescheiden van tafel en bed. Ik ben met vakantie in het huis van onze jongste en doe alleen maar waar ik zin in heb. Cees is met drie opstappers op zee voor het mannen-familiezeilweekend.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

een goede reis toegewenst
groet achter buurman jachthaven
lunegat moody 33

Anoniem zei

Wij wensen jullie ook een mooie vacantie toe en een goede reis.

groetnis en oan it sjen.

Cumulus

Cees en Anneke Boonstra zei

Bedankt voor de vriendelijke wensen. We hebben nu al een week regenachtig weer met windverwachtingen tussen 5 en 8 Beaufort. Hopelijk hebben jullie allebei beter weer in de vakantie, veel plezier op jullie vaartochten.

Enya zei

ahoi Cees en Anneke, ben wel benieuwd naar de kracht termen van Cees maar Cees kennende weet ik wel ongeveer ..... Verder heb ik de windvaan op de mast(met behulp van Hugo jongste zoon) gezet en hij doet het. Zaterdag vertrekken wij richting Zeeland. Wij wensen jullie een behouden vaart en tot mails ziens etc.. Willem en Lida