Dokkumer Nije Silen, 29-2-2012

Lauwersmar
We zijn druk, druk, druk. Na zo'n mooie, warme lentedag als afgelopen zondag, begint het weer te kriebelen om met Flipper op stap te gaan. Het lijstje met nog de laatste dingen, te doen voor vertrek, is gemaakt.

Ondertussen passen we nog even op Popke zijn huis met twee katten, omdat ie op een Zweedse wintersportvakantie is. Helpt Cees bij Jitske met het leggen van een houten slaapkamervloer en plaatsen van vensterbank en deur. Brainstormt ie met Luitzen over die zijn zeilboot, over het aantal klusjes, nog snel even te doen, voor het zomerzeilseizoen begint. Daar tussen door kuchen we een klein maar hardnekkig griepje weg.

Zelf probeer ik onze site weer up-to-date te krijgen. Google wil deze zomer allemaal veranderingen, zelf noemen ze het verbeteringen, invoeren. Dat betekent dat het, achter de schermen, werken op de site door elkaar gehusseld wordt en je veel dingen opnieuw moet uitzoeken. Ik heb daar een hekel aan, je wordt tenslotte een jaartje ouder en dan is de leercurve ietsje trager. Google ziet zelf ook in dat elke verandering nog geen verbetering is en adviseert om voor de zekerheid een back-up, van alles wat op de site staat, te maken.

Nou daar ben ik dus druk mee. Alles opslaan op een externe schijf en ook nog zo, dat het terug te vinden is. Verder is er op de natuuralbums een keuzemogelijkheid gekomen om foto's genomen in een bepaald gebied te bekijken. Voor 't Lauwersmar is dat een ruim gebied, zie foto, in en rond het meer met daarin de havens van Lauwersoog, Zoutkamp en Dokkumer Nije Silen. Er wordt aan gewerkt. Zodra het broodnodige van de lijstjes is afgewerkt en de rest naar het winterlijstje voor volgend jaar is verplaatst, gaan we “Flipperen”.

Geen opmerkingen: