Kootwijk, 12-10-2014

Kootwijk

We komen net terug van de wilde zwijnenjacht. Vanaf de camping Zanderdennen, vlakbij Kootwijk op de Veluwe, hadden we vanmiddag op de fiets het gebied vast verkend. Door de bossen van Staatsbosbeheer, voorbij Radio Kootwijk en over de heide. Vooral dichtbij onze standplaats zijn de bermen en open stukjes grasland danig omgewroet.

Na het warme eten, macaroni met kerriesaus, wordt het tegen de schemer de hoogste tijd om op jacht te gaan. Heel langzaam, geen geluid makend, het fietspad volgend naar de uitkijktoren. Geen beest te zien, zelfs niet eens een muis. Als het gaandeweg zo donker is dat we nauwelijks het verschil tussen pad, berm of bos zien, geven we teleurgesteld er de brui aan en zoeken onze weg terug naar de camping.

Het laatste stuk is het fietspad gemaakt van platen grijs beton en is het een stuk makkelijker om de weg terug te vinden. Dan steekt vlak voor ons iets groots en zwarts over. Het enige wat we duidelijk tegen de witgrijze achtergrond van het pad zien is een klein vrolijk zwaaiend staartje.

Geen opmerkingen: