Dokkumer Nije Silen, 15-6-2015

Dokkumer Nije Silen

We staan met onze Flipper op een heel mooi plekje in de jachthaven met uitzicht op de boten die de sluis in- of uitvaren. Nu dit jaar de zomer maar moeilijk op gang komt en de voorbij-vaarders in regenpakken gekleed gaan en hun zwemkleding achterin de kast moet blijven, hebben we er geen spijt van dat we niet kunnen varen maar aan het klussen zijn in een geïsoleerde droge loods. Vanuit onze caravan, met 's avonds het kacheltje aan, wuiven we hun een prettige vakantie toe.

Op onze kampeerplek is het een drukte van belang. Vroeg in de morgen bestaat de wekdienst uit een koor van zangvogeltjes, vlakbij in het riet vliegen pa en ma Karekiet af en aan, op de lantaarnpaal zingt een zwarte Merel de hele dag en 's avonds koekoekt een Koekoek ons in slaap. Op de caravan, de luifel, het buitentafeltje en onze twee terrasstoelen rennen miammels heen en weer.

Nu hebben we ontdekt dat deze mieren onweer kunnen voorspellen. Gewoonlijk blijven ze buiten, maar gaat het onweren, dan komen ze in optocht naar binnen. Via de afvoer van het wasbakje lopen ze van de wastafel om het tussenschot, waar ze op het aanrecht in de keukenwasbak terecht komen. Daar verdwijnen ze dan weer in de afvoer met een beetje hulp van ons door het openzetten van de kraan. Of miammels kunnen aanvoelen wanneer het gaat donderen of ze prefereren, net als ons, een droog plekje binnen.

Geen opmerkingen: