Mandelieu La Napoule, Frankrijk, 5-4-2017

Mandelieu La Napoule, Frankrijk

Ergens tussen de bekende Zuid Franse steden Saint Tropez, Cannes, Antibes en Nice zitten we nu aan de Côte d’Azur op de stadscamping van Mandelieu. Dit is de enige camping in de buurt die begin april al open is. Het seizoen is hier nog niet begonnen, op de wegen is het redelijk rustig, maar in de steden, Cannes in het bijzonder, is het file-rijden.

Een stadscamping betekent hekken. Voor 30 Euro borg krijg je daar een sleutel van, maar zelfs het loop/fietshek gaat hier nog op slot. Daarvoor is een code beschikbaar. Het autohek gaat dus niet open als je daar de code van het kleine hekje voor wilt gebruiken! Tja, geen enkele camping heeft dezelfde toegangs-regelementen.

Zo hebben we een camping gehad waar het hek altijd open stond. In de huisjes daar zat zo veel werkvolk dat er van ’s avonds laat tot ’s morgens vroeg autoverkeer langs onze sleurhut zoefde. Op een andere, waar het trouwens zo hard onweerde en achter onze caravan insloeg, dat door de luchtdruk de rugkussens van onze dinette van hun plaats werden geblazen, kregen we een oranje sticker op de voorruit van Kia. Controle bij de ingang door de receptie die van 8 tot 20 open was.

Maar de meest verrassende slagboomprocedure was die van camping Neptune. 
Daar moest ik van mijn rechter wijsvinger een vingerafdruk laten maken. De slagboom zou dan met één vinger te openen zijn. Direct bij de eerste keer ging de slagboom foutloos open, daarna moesten we steeds de hulp van een vingervlugge medewerker inroepen.

Aan deze kust, ook wel De Goudkust genaamd, zijn stranden, huizen, auto’s, boten en winkels de belangrijkste en meest aanwezige items. De boten vinden we prima, maar die andere dingen interresseren ons niet zo. We gaan de kuststrook van Nice en Monaco nog bekijken, maar daarna steken we de grens over naar Italië. Kijken hoe de campings er daar bijliggen en of er aan de kust wat meer ruimte voor natuur is.

Geen opmerkingen: