Lauwersoog, De Pomp, 9-6-2017

Lauwersoog

De vakantie is begonnen! Nadat de laatste regenbuien waren weggetrokken, zijn we vanmiddag, vrijdag, van Dokkumer Nije Silen naar Lauwersoog gevaren. Omdat het laatste plekje in de sluis ons wat te krap leek met de stevige wind, die maar niet wil afblazen, hebben we één schutting overgeslagen.

Nu liggen we in de buitenhaven te wachten op de mannen voor het mannenweekend. Nee, we wachten op één man, de anderen hebben afgezegd. Onze jongste zoon moet appeltaart bakken, en ook noch andere dingen doen, om hun huis verkoopaantrekkelijk te maken. De schoonzoon heeft onderwijsplicht. Hij kon geen vervanger vinden voor zijn aanstormende crossfietsklasje. Maar onze oudste en Cees zijn ook een goed team met z'n beiden.

Om elf uur krijgen we telefoon. Onze Luitzen, de stuurman voor dit weekend die gebracht wordt door de crossfietsleraar, wordt na de spuisluis tegengehouden omdat de weg is afgesloten. Terug rijden, een rondje om het Lauwersmeer en via Zoutkamp naar de visserijhaven. Daar vinden ze al snel een verkeersregelaar op hun weg die aangeeft dat ze de toeristische route moeten volgen om in Lauwersoog te komen. Weer hekken op de weg, verder dan het parkeerterrein van de binnenjachthaven worden er geen auto's toegestaan. Net deze nacht is alles afgesloten om de hoofdweg te asfalteren.

Zo is de zaterdag al aangebroken als ze lopend, proberend zo weinig mogelijk zwarte bitumen onder de schoenen te krijgen, aankomen. Gunstig tij over vier en een half uur. Snel wisselen we groeten en tassen uit. Al zoekend in het donker naar een schoon looppad rijd ik nu met de fietsmeester, wel in de auto, terug naar De Pomp. Daar wacht een lekker bed om uit te slapen.

Geen opmerkingen: