Dokkumer Nije Silen, 31-10-2017

Dokkumer Nije Silen

Het havenleven gaat weer zijn gewone herfstgangetje. Medeliggers laten hun boot op het droge takelen en wensen ons een ijsvrije winter toe. Zelf maken we de boot ook winterklaar en brengen we extra touwen uit. Er is net een herfststorm gepasseerd en de volgende wordt al weer voorspeld door de “weerdeskundigen”.

Het is de hoogste tijd om de klusjeslijst er bij te pakken. Cees vervangt de hoofdschakelaars van de accu's, schaft een krachtiger, geluidsarmere en minder stroomverbruikende cv-pomp aan en vervangt de 500 Amp zekering van de boegschroef. De windmolen wordt gedemonteerd en Willem van de 'Enya' maakt hem weer als nieuw. Kan ie weer volop stroom draaien als de voorspelde storm komt.

Tussendoor kijken we op Koarnwertersân naar een zeilwedstrijd waar de 'Briseis' van Luitzen en zijn vrienden aan mee doet en pakt Cees de verfkwast ter hand bij Jitske en Gerdjan op De Pomp. Passen we op onze pake- en beppesizzers en is er achter de schermen internetwerk te doen aan de website. Terwijl het in de haven steeds stiller wordt, behalve het ruisen van de wind dan natuurlijk, lijkt het wel of wij het steeds drukker krijgen.

Geen opmerkingen: