Dokkumer Nije Silen, 2-4-2018

Hilvarenbeek

We hebben met 4 fietsen proefgefietst en -gevouwen. Tussen het voors en tegens afstrepen en prijzen vergelijken gaan we op safari in de Beekse Bergen.

Afgelopen winter bij het bekijken van oude fotoboeken heb ik mijn foto's van een echte safari in 1999 in Zuid-Afrika ingescand en nu zocht ik een manier om die op een leuke manier in de albums op onze site te zetten. Het idee is om hier in Nederlandse dierentuinen van de echte in het wild geziene dieren een close-up van de kop te maken en dan de oude, toch wel onduidelijke foto's, er onder te zetten. Het plan was goed maar de uitvoering minder. Of de dieren zaten veel te ver weg, of ze vertikten het onze kant op te kijken, of ze zaten achter een hek van gaas, of ze waren niet buiten omdat er te veel werkverkeer bezig was de dierentuin paastoerisme klaar te maken.

Bij Noordwijkerhout, waar we een echt in het wild vliegend vogeltje zochten ging het beter. Er waren al zo'n stuk of tien spotters in de polder aanwezig, maar niemand die de gezochte Gors nog had gezien. We sluiten ons aan bij de zoekers en het is er gewoon gezellig. Omdat er geen zeer zeldzame vogel in de buurt is, wordt er vrolijk gekletst. We praten zo lang dat we nog net geen familie zijn, maar de broer van een medespotter is wel op Dokkumer Nije Silen de buurman van onze havenmeester Rob. Omdat wij het verst van allemaal hebben gereisd om deze zeldzaamheid op twee pootjes te zien, houden wij het, ook als het begint te regenen, het langst vol. Na een dik uur komt de Witkopgors binnen ons bereik. Weliswaar hoog in een boom, maar hij is gezien en ook op de gevoelige plaat vastgelegd.

O ja, er zijn twee opvouwbare elektrische fietsen besteld. Ze worden over een week thuis afgeleverd en daarom zijn we nu terug in de jachthaven.

Geen opmerkingen: