Cuxhaven, Duitsland, 21-8-2019

Cuxhaven, Duitsland

We zijn hier na twee nachten van de buitenhaven naar de binnenhaven verhuisd. Zoals het weer zich nu laat aanzien laat een weergat om terug naar Nederland te varen nog wel even op zich wachten. Van 45 Euro per nacht zijn we overgevaren naar 25 Euro per nacht. Nu liggen we mooi bij het centrum en in de wat kleinere haven zijn de liggers en havenmeesters ook wat gemoedelijker.

Onze fietsen gaan de kant op en nu zijn de winkels lekker dichtbij. Zo krijgen we snel 's morgens warme broodjes en tussen de middag een kippetje van het spit of verse vis. Als er nog meer wachtenden op gunstige wind binnenkomen, verhuizen we van de voorste steiger naar ééntje op de zijkant van de haven. Precies voor het terras van een eetcafé. Dan zie je direct het voordeel van een haven met getijde. De meeste tijd zitten de cafébezoekers hoog boven ons. Als we bij hoogwater even op hun hoogte drijven, doen we de gordijnen dicht en prijzen de kok om de lekkere geuren die hij verspreid.

Wachten duurt altijd lang. We gebruiken de fietsen elke dag. Volgen een hele mooie route over natuur-fietspaden in het binnenland van Cuxhaven, schuilen met koffie en warme appeltaart in een strandnet en laten ons toch noch helemaal doornat regenen op het laatste stukje vlak bij de boot. Fietsen het pad door de uiterwaarden van de Elbe naar Ottendorf. Bekijken de werkzaamheden bij de nieuw te bouwen sluis en kiezen van de vele vistenten die met de meeste klanten er voor.

Zoals het er nu uitziet is over 2 of 3 dagen de wind gunstig om westwaarts te gaan.

Geen opmerkingen: