Dokkumer Nije Silen, 1-2-2020

Dokkumer Nije Silen

Het nieuwe jaar is al weer een maand onderweg. De taart op de verjaardagen van Ingmar, die één jaar werd, en Jesper, die al weer twee kaarsjes kon uitblazen, hebben pake en beppe zich goed laten smaken. Helaas moest het gebak op het feestje van Jesper een weekje wachten. Pake en beppe hadden een akelige griep te pakken en moesten het echte feest vroegtijdig verlaten.

Onze oude auto hebben we ingeruild voor een andere, die, op de kleur na, precies hetzelfde is als onze Kia waarmee we 10 jaar op pad zijn geweest. Kia-2 heeft ruim 230.000 kilometers minder, voor de zekerheid bijbehorend boekje en onderhoudsbeurten met tussentijdse kilometerstanden goed gecontroleerd, op de teller. Voordeel van het aanschaffen van dezelfde auto in precies dezelfde uitvoering is dat je de onderdelen die in Kia-1 waren vernieuwd zo kunt overzetten. Op autogebied kunnen we weer een paar jaar vooruit. Kunnen we daarna bekijken welke kant het echt opgaat met de automarkt met betrekking tot de klimaatdoelen.

Na het vuurwerk, hebben we niets van gezien want het was potdicht van de mist, en een paar weekjes lijnen om het oliebollenvet weer weg te krijgen, hebben we langzamerhand weer zin om aan de klusjeslijst te beginnen en 'Flipper' reisvaardig te maken.

Geen opmerkingen: