Dokkumer Nije Silen, 1-3-2020

Dokkumer Nije Silen

Nu er zoveel enge berichten komen uit China over een zeer besmettelijk virus met ook veel doden, hebben we onze voorjaar-caravan-trip naar Litouwen, Letland en Estland maar doorgekrast. Dit najaar komt er wel weer een nieuwe kans en anders wel in het voorjaar van 2021.

Februari is een maand met heel veel wind geweest. Gelukkig bleef de wind uit zuidwestelijke richtingen waaien en dan zorgt ons touw boven uit de mast naar de steiger er voor dat we rustig kunnen liggen. Het schommelen was zelfs zo beperkt dat de koffiekopjes gewoon op tafel bleven staan. In het kader van heel Nederland schoon, deden we een rondje 'LunegatSchoon'. Eén zak vol vuil, een jerrycan, waterslang en pikhaak, een bord dat langs de weg hoort te staan, stootwillen kapot en nog vol met lucht, diverse drinkblikjes en een leeg flesje Corona-bier.

Verder was februari de maand van hoog en laag water. Het was zelfs zo hoog dat het eind van de havendam tegenover ons onder liep en dat de bovenkant van de steiger wel en niet onder water kwam te staan. Laarzen waren nog net niet nodig. Daarna zakten we overdreven ver naar beneden zodat onze kiel de bodem van de jachthaven in zicht kreeg.

Het Coronavirus rukt nu ook op in Europa. Twee dagen geleden is het eerste ziektegeval in Tilburg in Nederland aangetroffen. We zijn er niet gerust op dat het hier bij blijft.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ahoy Antje C, groot gelijk om op het meer te liggen. Hopelijk gaat het coronavirus jullie voorbij. Ik hoop wel dat jullie je eigen toilet weer hebben geïnstalleerd aangezien de toiletgebouwen ook in jachthavens zijn gesloten.

Hier alles goed, wel komen steeds meer besmettingen in Drenthe.

Groetjes uit Bronneger

Cees en Anneke Boonstra zei

Het is nog erg stil op het meer, er is nog weinig groen en wat vogels betreft gaat het voornamelijk om ganzen, kiekendieven en buizerds. Zo nu en dan komt de zeearend voorbij.

De toiletpot staat weer op zijn plaats en doet wat hij moet doen.

Hier op het meer is corona nog niet aangetroffen.
We hopen dat het virus ook aan jullie deur voorbij gaat.

Blijf gezond!