De Gaastmar, 25-6-2023

Galamadammen
 
Vier dagen hebben we feest gevierd. Donderdag de 22ste juni zijn de kinderen met hun drie boten aangekomen bij ons in Galamadammen. We konden ze al van verre herkennen aan de gouden 50 in het mastje van de motorboot en de grote gouden vlag, met daarop 50 jaar getrouwd, in het want van de zeilboten. De gebakjes stonden klaar en daarna werden we verrast met heel veel cadeaus. De speeltuin en het strand hielden ons alle dertien verder de hele middag bezig tot de jongen achter de afhaalbalie herstelt was van de schrik over zo'n grote bestelling pizza's en we konden eten.

In de warmte van vrijdag was het strand met een drankje en een hapje weer favoriet. In het restaurant 'It Skippershûs' stond onze gereserveerde tafel al om vier uur klaar, zodat ook de jongste van het stel mee kon dineren. Zaterdag was barbeque-dag. Met nog steeds warm weer zochten we De Gaastmar op, waar vriendelijke mensen plaats maakten zodat er drie boten aan de steiger konden liggen. De vierde met een diepgang van 2 meter kon maar met moeite half bij ons langszij komen. Prachtig zwemweer en de meegebrachte sup-boards zorgden er voor dat ook de kleinsten van het verkoelende water konden genieten.

Op zondag, na een kajuit-volle koffietijd moesten de boten al weer klaar gemaakt worden voor vertrek. Eéntje moest er nog dezelfde dag terug naar Makkum. De motorboot had 2 dagen nodig om terug naar Dokkumer Nije Silen te varen en de derde zat wat ruimer in de tijd om Follegea te bereiken.

Na het stofzuigen van het laatste strandzand hangen we de gekregen tekeningen en kaarten op. Bekijken we uitgebreid het fotoboek, genieten we in het vooruit van de overnachting in september in hotel Safaripark Beekse Bergen en verheugen we ons op de theatervoorstelling van Lebbis en Jansen in oktober. Maar voor dat we beginnen met het leesboek en puzzelboekje wordt de legpuzzel met daarop de gezinnen van onze kinderen, uitgepakt. Het waren vier geweldige dagen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ahoy, van harte gefeliciteerd met jullie 50 jarig huwelijk. Jullie konden geen beter weekend hebben, wat een fantastisch weer. Een prachtige familiefoto, wel een mooie lijst waard. Geniet nog van jullie tocht!

Groetjes uit Bronneger

Jan en Lea zei

Kees en Anneke, nog van harte gefeliciteerd met jullie 50 jarig huwrlijk. Groetjes Jan en Lea vanuit Haderslev

Cees en Anneke Boonstra zei

Bedankt voor de felicitaties.
Vijftig jaar klinkt lang, maar zo voelt het niet.