Dokkumer Nije Silen, 31-1-2021

Dokkumer Nije Silen

 Vannacht serieuze nachtvorst gehad. Zes graden onder nul, gevoelstemperatuur nog kouder. Je zou je hond nog niet eens de deur uit sturen. Maar ja dat is op dit moment wel de enigste mogelijkheid om 's avonds naar buiten te gaan. De regering heeft vanaf 23 januari een avondklok, van negen tot half vijf 's morgens ingevoerd, maar de hond uitlaten mag. Het Corona-virus wil maar niet zijn biezen pakken en nu komen er ook nog allerlei mutaties van het virus ons land binnen. Daarvan wordt gezegd dat ze besmettelijker zijn en het nog maar de vraag is of de ontwikkelde vaccins tegen deze nieuwe variaties wel helpen.

Wij hebben geen hond. De vaccinatie hebben we ook nog niet gekregen. Er zijn nog vele wachtenden voor ons. Dus blijven we 's avonds binnen. Gaan niet op bezoek. Dat mag wel met één persoon tegelijk, maar je gaat je kinderen toch niet vragen “Wie van ons beiden heb je het liefst dat er komt?” Nee, dat gaan we dus niet doen. Het ergste zijn de verjaardagen van de kleinkinderen. Zingen en zwaaien via face-timen is een oplossing, maar 't blijft op afstand.

Onze dagen worden gevuld met een ommetje lopen. Dat is echt niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het is overal ontzettend druk in de natuur, vandaag was er zelfs een lopende file op de zeedijk langs de Waddenzee. Zoeken op de fiets nog niet eerder verkende routes. Ook niet eenvoudig, vele anderen hebben net zulke plannen gemaakt. Plakken eindelijk eens al die oude kiekjes, uit de tijd dat er nog niet digitaal achterop een datum werd vermeld, laat staan de namen van de gekiekten, in fotoalbums. Kijken meer tv dan ooit te voren. Wordt je ook niet blij van. Het is ondoenlijk om een programma te vinden waarin het woord Corona niet om de haverklap valt. En als laatste tijdverdrijf, bedenken we klussen aan boord, die we onder normale omstandigheden niet zo dringend nodig hadden gevonden.

Komende nacht wordt er weer vorst voorspeld. Wij houden daar wel van. Het liefst met een mooie laag sneeuw er bij. Hopelijk kan Corona niet tegen temperaturen onder nul.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En de voorspelling voor winter zijn nu serieus, sneeuw en min 8. Laat maar komen, beter als dit kwakkelweer. Wij zijn nog gezond maar op werken na (sommigen van ons mogen dat nog) ook een beetje in winterslaap.

Groet uit Bronneger

Cees en Anneke Boonstra zei

We kijken ook uit naar een mooi dik pak sneeuw.
Als het niet vertrouwd is om de weg op te gaan,
is het voor iedereen gemakkelijker om thuis te blijven.

Hier aan boord geen Corona, kan ook niet anders,
we gaan nergens naar toe.

Groetjes vanaf 'Antje C'