Veerse Meer, 13-8-2009

Breezand
Wat, voor ons, misschien moet ik wel zeggen voor mij, het varen binnen door Nederland zo aantrekkelijk maakt, is dat het getij ontbreekt. De batterijen kunnen uit de wekker. Als we ’s morgens wakker worden, steek ik mijn hoofd door het voorluik: regent het, dan draaien we ons nog een keertje om. Schijnt de zon, dan draaien we ons ook nog een keertje om, maar blijven wat korter liggen.

Nu de útfanhûzers er zijn, worden we zo rond zes uur gewekt. Alleen deze wekker heeft iets bijzonders, hij begint met het alarm: mem, heitie. Maar zodra men op het logeerbed over gaat op snooze, gaat het alarm verder met: beppe, pake. Ook van omdraaien is geen sprake, enkel van nog een uurtje rekken. Daar staat weer tegenover dat we nu wel elke morgen uitgebreid ontbijten en er meer dag overblijft.

Het weer werkt gelukkig mee. Het is lekker warm en er kan volop gezwommen worden. Natuurlijk betrekt de lucht op de avond dat we willen gaan barbequen. Als het dan ook nog gaat regenen, wordt het bbq-en in de koekenpan op het spiritus-stel. Ook helemaal niets mis mee, we hebben het ons goed laten smaken.

Het Veerse Meer hebben we nu wel van voor naar achter bevaren, het wordt tijd voor wat anders. Morgen willen we verder door Zeeland trekken. Via de Oosterschelde gaan we door de sluis bij Bruinisse, de Grevelingen op.

Geen opmerkingen: