Dokkumer Nije Silen, 30-11-2009

Dokkumer Nije Silen
Onze “Caddy” is nu onze “Kia” geworden. Een auto met caravan-trekkracht en bejaarden-instap. Hij ziet er nog als nieuw uit. Nee, hij heeft niet altijd bij een oud vrouwtje in de garage gestaan. Onze “Kia” was van een oud mannetje, die zijn auto altijd in het hok parkeerde.

Ook een caravan kiezen was niet zo moeilijk. Wat past er nu beter bij waterliefhebbers dan een huis op wielen van het type Flipper? We waren direkt verkocht. Gelukkig kan onze “Flipper” hier even op het jachthaventerrein staan. Vanuit de boot hebben we er zicht op: kunnen we vast wat wennen.

Van schoonmaken en inrichten is nog niet veel gekomen, het weer werkte niet echt mee. Volgens de weerkundigen was deze november één van de warmste, maar wat nattigheid betreft heb ik geen extreme cijfers gehoord. Toch stond het water hier wel zoveel hoger, dat de steiger bij de botenkraan onder liep. De steiger waar wij aanliggen, hield het droog en had nog wel zo’n 10 cm over. Wel hebben we vorige week de steiger een beetje beschadigd door bij de eerste herfststorm, 12 Bft. op de meter, een kikker krom te trekken.

Ik had het plan opgevat om deze maand, elke dag rond 12 uur ’s middags, mits we thuis waren natuurlijk, een foto van ons uitzicht te maken. Nu ze achter elkaar worden gezet, zit er niet veel variatie in de plaatjes. Het blijft regenachtig en mistig met een enkele opklaring. Het water is de ene keer wat hoger dan de andere en er kwamen zo nu en dan wat vogels langs. Ze staan op de diavoorstelling.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Cees en Anneke, jawel Indonesie leest ook weer mee. Hier ook veel regen en wind, vooral 's avonds en 's nachts. Natuurlijk krijg ik wel mee hoe het weer is bij jullie, om depressief van te worden. Hier is weer genoeg te doen zodat de tijd weer vliegt. Groeten uit Manado. Hennie

Maarten en Marsha zei

en weer bedankt voor de foto's. leuk om zo het lunegat weer te zien.
Mooie combinatie staat er voor het kajuitluik!
groetjes Maarten en Marsha
a/b Vida Vagabunda

Anoniem zei

Hoi Cees en Anneke, nee der wie net folle oan it waar de lêste wiken. Mar it foarútsicht om der mei de caravan op út te gean laket jimme fêst oan. Wannear geane jimme en wat is it doel? En Anneke, is der noch tiid foar in itentsje mei de fammen? Groeten Frâns en Sietske

Cees en Anneke Boonstra zei

Hoi Indonesië; hé Hennie het hoort daar nu toch zomer te zijn? Bij ons is het nu echt winter en daarom wachten we nog even met het caravan-gebeuren. Dus, Sietske, alle tijd voor een uitje.