Dokkumer Nije Silen, 31-7-2011

Dokkumer Nije Silen
Onze logé is weer terug naar zijn eigen vader en moeder. We hebben nu twee weken om uit te rusten en dan komt Gerke weer om te vissen, spelen in 't speeltuintje, springen op de trampoline, varen met de rubberboot en slapen. Slapen komt echt op de laatste plaats. Elke morgen zo rond zes uur komt er een hoofd om 't hoekje van onze slaapkamerdeur: “Opstaan pake en beppe, het is een mooie dag!” We herkennen veel van ons zelf terug in onze kleinzoon, maar dat vroege opstaan heeft ie zeker niet van ons! Normaal beginnen we bij achten er over te denken om op te staan en zo tegen negenen komt het er ook echt van.

Dus twee weken om bij te komen. Popke heeft hulp in zijn tuin nodig. Er wordt een stuk steiger naast de keuken geplaatst; niet aan het water, maar om hoogteverschil te overbruggen. Van de klussenlijst zijn de “te doen in de zomer” items geselecteerd. Niet dat juli een zomerachtig karakter had, maar de voorspellingen voor de maand augustus zijn warmer. Ver verstopt, onder uit de boot zijn bussen met primer, plamuur, grondverf en twee-componenten roomwit en donkerblauw opgediept.

Na acht jaar aan boord wonen, moet onze slaapkamer een nieuw verfje. Wordt het hoog tijd dat alle kastjes en verdere nuttige ruimtes eens een goeie schone opruimbeurt krijgen. Het tafeltje in de kuip is “suterig”, er moet een nieuwe gemaakt worden. Ondertussen houd ik natuurlijk in de gaten wat er zo al rond de boot vliegt, kruipt en zwemt. Cees is bezig met de kikkers, nee niet die kwakers, maar die dingen aan boord waar de meertouwen aan vast komen. Ze zijn wel van aluminium, maar de samenstelling is toch net iets anders dan het materiaal van onze bootromp. De grootste boosdoeners blijven natuurlijk de rvs bouten, waarmee ze vastgeschroefd worden. Met kunststofbusjes en plasticpakking worden alle acht opnieuw en beter geïsoleerd terug gezet. Kortom geen tijd over, om ons te vervelen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Anneke, lokwinske mei dyn jierdei en noch in soad noflike jierren tawinske mei Cees, bern en bernsbern!

Frans en Sietske

Cees en Anneke Boonstra zei

Frans en Sietske, tanke foar de hertlike winsken. Wy sille ús bêst dwaan.