Flemhuder See, Duitsland, 30-8-2012

Schlei, Duitsland

Deze laatste week van augustus is het op de valreep nog mooi, lekker warm gaan zomeren. De wind is wat aan de zwakke kant en daardoor was het of op de motor of de boot onder zeil laten drijven en een lange lijn met paravaan en aantrekkelijk hapje, met gemene haak, achter ons aan te slepen. Vissen hebben we niet gevangen, maar we laten in de Oostzee wel een vis achter met in zijn maag een plastic kunstvisje.

Als je zo'n weerscadeautje krijgt, dan geeft het niet dat je in Kappeln op zondagmorgen om 7 uur wordt gewekt omdat ze precies voor de punt van de boot met veel kabaal de kraampjes voor de grote maandelijkse markt opzetten. En als er dan rond de middag één lange heftige stortbui over komt, dan eet je met evenveel plezier de uit het centrum meegebrachte pizza, voor dat ie doornat en koud wordt, op onder de luifel van een luxe kledingzaak.

Je blijft lachen als je de volgende dag in het lekkere zonnetje, op de fiets, al een aardig eindje onderweg naar Arnis bent en een klapband krijgt. Wel een reserve binnen- maar geen buitenband hebt en met een half opgepompte achterband, stompend op de velg, terug hobbelt. Nog een dag later in Maasholm besluit dan maar fietsen te huren voor de natuurroute langs de Schleimonding. Onderweg van fiets ruilt omdat mijn damesfiets een onmogelijk stuur heeft. Cees dan op de trappers gaat staan en zo hard trapt dat de ketting er af vliegt en het achtertandwiel van de naaf breekt.

Maar het mooiste is wel dat het lekker weer is om te zwemmen. Cees is dan ook hier in de Flemhuder See, een ankerplek zuid van het Nord-Ostsee-Kanal, in het water gegaan. Onze schroef maakt erg veel kabaal en misschien is ons aasvisje dichterbij dan we dachten. Nee, de kopanode van de klapschroef zit los. Onder water is dat niet weer vast te zetten en zo door varen naar Dokkumer Nije Silen is onverantwoord lawaaierig. Er zit niets anders op dan morgen in Rendsburg een botenkraan te zoeken. Maar het blijft mooi weer!

Geen opmerkingen: