Lúnbert, 31-3-2013

Lúnbert
Het vriest 's nachts nog tussen de 2 en 5 graden, maar we hebben afgelopen week toch Flipper reisklaar gemaakt. Gelukkig scheen overdag de zon volop zodat de ramen opengegooid konden worden. Toen Cees de watertank, boiler en kranen met schoon en fris water had doorgespoeld, zat er de volgende morgen een mooi ijspegeltje aan onze caravan-waterkraan. We zijn afgelopen vrijdag, met twee extra dekens, vertrokken.

Niet dat we al ver gevorderd zijn. Via De Pomp en een etentje met oude schoolvriendinnen blijven we de paasdagen in Lúnbert. Daar moet nog geholpen worden bij het isoleren en met hout bekleden van een zijmuur van het hok en het afwerken van de ramen met een vensterbank. Popke heeft ons een lekker paasmaal voorgeschoteld. In eieren verven hadden de mannen geen zin en het zoeken van de eieren hebben ze aan mij overgelaten.

In natuurgebied De Deelen, zo'n drie kilometer hier vandaan, vond ik een nest met vier van de Grauwe Gans. Er zijn volop broedende ganzen in het gebied, maar die hebben hun nesten gemaakt op ontoegankelijke stukken, omringd door water. Deze gans was vermoedelijk een nieuwkomer, maakte haar nest direct naast het looppad. In de afgelopen koude winterse dagen zullen er niet veel wandelaars zijn langs gekomen, maar nu in de vrije paasdagen is het druk met gezinnen en honden. Ze moet veel te vaak de lucht in. De volgende dag is het nest leeg en de gans gevlogen.

Dinsdag willen we weer verder trekken. Zo'n beetje de richting van de Sallandse Heuvelrug en Limburg op. Daar zitten ze tenslotte een stuk dichter bij de evenaar dan wij hier in het hoge noorden. Zal het daar ook wel wat warmer zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ahoy Flipper, een hele goede reis gewenst met mooi en warmer weer. Geniet ervan en blijf vooral gezond en zonder panne. Onze plannen hebben vaste vorm gekregen. Dus ook genoeg te doen hier.

Groet uit Noord-Sleen

Cees en Anneke Boonstra zei

Hennie en Cees, gefeliciteerd met de verkoop van jullie woning en veel geluk in de nieuwe