Dokkumer Nije Silen, 18-6-2013

Dokkumerdjip

Zaterdag voor een week, toen Cees nog even langs de bakker ging, vroeg ik hem om ook een taart voor Vaderdag mee te nemen. Zo gezegd zo gedaan. De volgende morgen verzorg ik voor hem een ontbijt op bed. Omdat de kinderen allemaal het huis uit zijn, heeft de andere helft de ontbijt-op-bed-taak bij Vader- en Moederdag op zich genomen. Cees mag nog even uitslapen en dan is de koffie klaar. We snijden de taart aan.

“Wat is Vaderdag dit jaar vroeg, hé?” “Ja en we hebben ook niks van onze kroost gehoord.” “Nee, ik weet ook niet of ze langs komen?” “Dat het nu alweer de derde zondag in juni is, gaat snel hé?” Het duurt even en het dringt ook maar langzaam tot ons door, dat Vaderdag toch echt een week later op 16 juni is! Dat wordt taart als toetje na 't warm eten. Bij de thee, bij de koffie en vanavond gebak in plaats van de boterhammen.

Dus vieren we dit jaar Vaderdag twee keer. Dat gedoe met eten in bed hoefde van Cees niet weer. Eén keer beschuitkruimels op bed vond ie genoeg. Gelukkig kwamen afgelopen zondag alle kinderen langs. Ze hebben de nieuwe verse taart helemaal opgegeten.

1 opmerking:

VERTREKKERS-NEDERLAND zei

Beste (Ex) Vertrekker,

We zijn/komen dit jaar weer terug in Nederland. Thuis zijn is heel tweeslachtig. We zijn blij onze dierbaren weer om ons heen te hebben maar wat missen we de warmte, de vrijheid, de zee en nog zo ontelbaar veel mooie dingen van onze reis.

Om zo’n reis wat prettiger af te ronden leek het ons leuk om de Ex Vertrekkers nog eens bij elkaar te krijgen. Een soort reunie in oktober, ergens in het midden van het land. Dan kunnen we onze reis nog eens herbeleven en oude contacten weer opfrissen.

Als programma idee( naar keuze bij te wonen );
’s Morgens - Bijpraten bij de koffie
’s Middag - Lezing van een inspirerende zeiler o.i.d.
’s Avonds – Napraten bij diner en/of borrel

Als dit je wat lijkt stuur dan z.s.m., onverplicht, je e-mail-adres naar shishco@live.nl
omdat de weblogs e.d. in de komende tijd van internet zullen verdwijnen en we jullie dan niet meer terug zullen kunnen vinden.

We houden je op de hoogte van de vorderingen en hopen op een grote opkomst.

S T U U R J E M A I L A D R E S naar shishco@live.nl

Zeilgroet
Frans van Janny
SHISHCO
06-51-501059