Langwarder Wielen, 20-8-2013

De Jouwer

We hebben 2 koffiekopjes gebroken en omdat we toch in de buurt zijn, verleggen we onze route richting De Jouwer. De diepte van het vaarwater er naar toe is voor onze Antje C wat krapjes, daarom kiezen we een ligplaats op de Langwarder Wielen. Vandaag zijn we, met een zakje vol uitgeknipte punten, met de rubberboot naar Douwe zijn woonplaats gevaren.

Onze kopjes zitten niet meer in het assortiment. Het is niet anders, we zoeken andere uit en betalen met 1580, veel meer hadden we ook nog niet, Douwe Egberts-punten. Terug varend maken we de rekensom: Om weer zes dezelfde kopjes te krijgen, moeten er voor 4 stuks 3160 punten worden gespaard. Op een 250 grams pak koffie zitten 10 punten. Dat betekend 316 pakken koffie wegdrinken. Één pak levert 40 koppen koffie, maakt dus 12.640 kopjes. Reken gemiddeld 4 koppen koffie per persoon per dag, betekent voor ons 1580 dagen of te wel 4 jaar. De laatste 119 kopjes rekenen we voor visite.

Als je dan nog bedenkt dat we ongeveer per jaar 3 maanden in het buitenland zijn en dat daar wel koffie van Douwe te koop is, maar dat er geen punten op zitten, dan duurt het zeker 5 jaar voor we weer 6 dezelfde kopjes hebben. En intussen maar hopen dat deze twee niet breken bij het afwassen en dat ze na zo veel jaren nog te leveren zijn. Conclusie: stoppen met dat gedonder van punten uitknippen. Dat zal wel moeten wennen. Zolang ik een een schaar kan vasthouden, heb ik al DE-punten uitgeknipt.

2 opmerkingen:

Popke zei

Uitknippen kan altijd!!! Inleveren hoeft niet, dat is een keuze! Of het wordt tijd om iets anders te vinden om uit te knippen. Zoals plaatjes van vogels of de bon voor een gratis kopje koffie. Popke

Cees en Anneke Boonstra zei

Uitknippen is niet meer af te leren. Inleveren kan ook voor een nieuw pak koffie, heb ik op de DE-site ontdekt